Voor een romantisch weekendje weg met je partner hoef je niet ver weg. Keulen, dat in Duitsland ligt, is namelijk een perfecte locatie voor een romantisch weekendje weg. Keulen ligt aan de Rijn en is een stad vol met geschiedenis en cultuur. Een romantisch weekend weg is helemaal compleet met leuke en romantische activiteiten. Je kunt veel doen in Keulen en daarom hebben wij de vijf beste activiteiten op een rijtje gezet. Hier zit voor iedereen iets leuks tussen. We garanderen je veel plezier met deze activiteiten. Boek een fijn hotel in Keulen en ga erop uit om deze romantische activiteiten te doen met je partner.

De Dom bezoeken

Je kunt Keulen niet noemen zonder meteen aan de Dom te denken. Het is een van de bekendste toeristenattracties in Keulen. Het is Gotische kerk met twee torens die een bekend gezicht zijn voor Keulenaars en altijd te zien zijn op de skyline van Keulen. De torens zijn per stuk 157 meter in de hoogte en als je wil kun je helemaal tot boven komen. Je moet dan wel een trap van 500 treden omhoog. Dit is nogal een work-out, maar dat is het helemaal waard als je boven bent. Dan kun je namelijk over heel Keulen kijken vanuit de toren. Ook in de Dom kun je de schatkamer vol met historische voorwerpen bekijken.

Diertjes kijken in Keulen

Als jullie fan zijn van dieren dan is een dierentuin bezoeken ook altijd een goede optie voor een date. In Keulen bevindt zich de Keulen Zoo. Hier kun je naar leuke en schattige diertjes kijken met je partner. Hier is ook een aquarium vol met leuke vissen. Je kunt ook naar het olifantenpark of stokstaartjes bekijken. Daarnaast is er ook een vliegshow en kun je binnentreden in een regenwoudhuis. In de Keulen Zoo kun je ook een lekker hapje eten en wat drinken in een van de vele restaurants. Zo maak je er een leuke dag van met alles erop en eraan.

Met de kabelbaan over de Rijn

Vlak bij de Keulen Zoo bevindt zich ook de kabelbaan van Keulen. Dit is een erg leuke optie voor een romantische date. Binnen zes tot zeven minuten zweef je van de ene oever van de Rijn naar de andere oever. In deze zes tot zeven minuten kun je genieten van prachtig uitzicht over de Rijn en van Keulen. In de verte zie je dan twee torens van Dom en nog veel meer historische gebouwen. In de zomer kun je ook in het donker een ritje maken in een van de gondels. Dan is het natuurlijk extra romantisch om een ritje met de kabelbaan te maken.

Leren over de geschiedenis van chocolade

Als jullie van chocolade houden, dan is een bezoekje brengen aan het Chocolademuseum in Keulen erg leuk. In dit museum leer je over de geschiedenis van chocolade en hoe de cultuur rondom chocolade de afgelopen 3000 jaar is geweest. Niet alleen leer je iets over de geschiedenis van chocolade, maar je kunt natuurlijk ook chocolade kopen en eten. Je kunt bijvoorbeeld je eigen reep van chocolade maken. Er staat ook een chocoladefontein in het museum die drie meter hoog is. Daarnaast kun je chocolade kopen in de museumwinkel. Kortom: een perfecte date voor chocoladeliefhebbers. Daarnaast is chocolade ook erg romantisch.

Genieten van de spa in het Rheinpark

Voor een heerlijk ontspannend weekend in Keulen moet je echt langs de Claudius Therme thermaal-baden in het Rheinpark in Keulen. Dit is een perfecte plek om lekker te ontspannen. Als je bijvoorbeeld een hele dag gewinkeld of gewandeld hebt, dan kun je hier helemaal tot rust komen. In de thermaal-baden zit water uit natuurlijke bron. Hierdoor is het water extra lekker en ook nog eens heilzaam. Niet alleen zijn er thermaal-baden in het Claudius Therme, je kunt er ook genieten van een zwembad binnen en buiten en sauna’s.

Keulen is een stad vol met romantische plekjes

De kleurrijke binnenstad van Keulen

In Keulen ben je op de juiste plek voor een romantisch weekend weg. Het is een historische stad vol met cultuur. Hierboven hebben we enkele tips gegeven voor leuke en romantische activiteiten voor in Keulen, maar natuurlijk kun je nog veel meer leuke dingen doen in Keulen. Zo kun je in Keulen heerlijk eten en drinken. In Keulen zitten veel leuke restaurants, of je nu van vlees houdt of vegetarisch eet, voor iedereen is er iets te vinden. Ook kun je in Keulen heerlijke Duitse biertjes drinken. Ga bijvoorbeeld een bierproeverij doen met lekkere hapjes erbij.

Keulen is een perfecte stad voor een romantisch weekend weg. Of je nu een activiteit uit onze aanbevolen activiteiten gaat doen of iets helemaal anders, het wordt sowieso een romantisch weekend met je partner. Je kunt in Keulen genieten van de cultuur, natuur en het heerlijke eten en drinken.