Je partner verrassen met een romantisch weekendje weg is erg leuk om te doen. Niet alleen kun je samen genieten van je vrije tijd in een compleet nieuwe stad, maar je partner zal het ook een leuk cadeau vinden. Een leuke locatie voor een weekendje weg is Brugge. Brugge is een stad in België en lijkt een beetje op Gent. Het is een van de grootste steden in België, maar toch oogt de stad erg knus en gezellig. Er zijn veel leuke zijstraatjes en knusse cafés te vinden in Brugge. Het is de perfecte locatie voor een weekendje weg. Romantische dates maken een weekend weg met je partner ook helemaal af. Hieronder geven we je vijf opties voor romantische dates in Brugge.

Wandelen door Brugge

Dit is een simpele, maar erg romantische date. Brugge is namelijk een prachtige stad en alleen al door de stad wandelen is een romantische date. Loop samen hand in hand door de knusse straatjes van Brugge. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan wandelen in het Minnewaterpark. Dit is een prachtig park met een meer in het midden. Je kunt in het kasteel verderop ook iets lekkers drinken. Ook als het donker is, is Brugge prachtig om doorheen te wandelen. Veel historische gebouwen zijn dan verlicht en dit zorgt voor een romantische en gezellige sfeer. Duik daarna snel in een kroeg voor een Belgisch biertje.

Een verwenontbijt in Brugge

Dit is een bekend ontbijt bij de inwoners van Brugge. Als sinds dat ze open zijn is Tearoom en bakkerij Carpe Diem een favoriete plek voor ontbijten bij veel inwoners van Brugge. Ook voor jou en je partner is dit een leuke plek om je eerste ochtend een ontbijtje te gaan eten. In de Tearoom kun je namelijk het bekende verwenontbijt bestellen. Je krijgt dan heerlijk brood, beleg, drinken, fruit, maar ook lekkere champagne. Dat maakt dit ontbijt zo leuk en uniek. Het is een romantische manier om een lekker ontbijt met je partner te eten.

Een tour door de stad in een koets

Ook in Brugge bevindt zich een Markt in het centrum. Dit is een centraal plein midden in Brugge. Je kunt er veel leuke terrasjes en winkels vinden, maar ook een koets met paard en koetsier. Wat is er romantischer dan een tour door Brugge in een koets? Vrijwel niks. Op de Markt kun je een koets uitkiezen en dan ga je een halfuur door Brugge rijden in de koets. De koetsier vertelt je over de stad als je wilt en je stopt tussendoor even bij het Begijnhof. Een perfect ritje dus. Het is super romantisch om samen in een koets te zitten.

Lekker dineren in een van de restaurants

Natuurlijk is een weekendje weg niet compleet zonder een lekker diner in een goed restaurant. Ook in Brugge kun je veel restaurants vinden. In Brugge zijn veel knusse barretjes en cafétjes om lekker iets te drinken en snacken, maar je kunt ook in een luxe restaurant uit eten. Ook zitten er in Brugge veel bistro’s waar je heerlijk bourgondisch kan eten en drinken. Ook hebben veel van de restaurants een vegetarische of veganistische opties en er zijn zelf restaurants te vinden die compleet vegetarisch en/of veganistisch zijn.

Een leuke manier om Brugge te verkennen is door een boottocht te boeken en de stad vanaf het water te aanschouwen

Een tour door de stad in een boot

Nog een leuke manier om de stad te verkennen is een tour door de kanalen van Brugge met een boot. Door zijn vele kanalen wordt Brugge ook wel het Venetië van België genoemd. Je kunt op verschillende plekken in bruggen in een boot opstappen die je door Brugge brengt via de kanalen. Een rit duurt ongeveer een halfuur. Het is een unieke manier om de stad te ontdekken. Het is daarnaast erg romantisch om met je partner in een boot te zitten die in de kanalen van Brugge vaart. Dan kun je vanuit de boot ook plekjes zien die je anders misschien helemaal niet had gezien. Zo kunnen jullie ook je volgende locatie kiezen.

Veel romantische plekjes in Brugge

Brugge is een knusse en gezellige stad in België. Het is lekker dichtbij en dus hoef je niet ver weg voor een romantisch weekend weg. Boek een luxe hotel of vertoef een paar dagen in een knus vakantiehuis. Hoe dan ook wordt je weekend met je partner sowieso romantisch, want dat straalt Brugge al uit. Er zijn veel romantische plekjes in Brugge, zoals je ook wel hebt gelezen in onze vijf tips voor romantische dates in Brugge. Of je nu met een boot of koets Brugge verkent, of iets lekkers gaan eten in een van de romantische restaurants, in Brugge zit je goed voor een romantische get-away.

Brugge is de perfecte locatie voor je romantische weekendje weg. Of je nu een activiteit kiest uit onze lijst of iets anders gaat doen, het wordt sowieso een geslaagd weekend weg want Brugge is een gezellige en romantische stad.