Een heerlijk dagje of meerdere dagen weg met je partner is altijd fijn. Het is een leuke manier om bijvoorbeeld een jubileum te vieren of gewoon even te genieten van elkaar. Je hoeft hiervoor niet een dure vakantie te boeken of naar een ander land toe, je kunt ook lekker in Nederland een dagtripje of meerdere dagen weg plannen naar een leuke stad. Een van de leukste steden in Nederland is natuurlijk Rotterdam. Met zijn industriële look en vele leuke barretjes en winkels ben je er zo een paar dagen vol plezier kwijt. Om er echt een romantisch weekendje weg van te maken geven we hieronder vijf tips voor leuke romantische dates voor tijdens je weekend met je partner

Lunch of diner in de Euromast

In Rotterdam is veel te zien en een van die dingen is natuurlijk de Euromast. De Euromast staat op een mooie plek in Rotterdam en is een erg hoge mast. Boven in de mast kun je zitten om te genieten van het 360 graden uitzicht of je kunt er naast de film of zelfs van de mast af abseilen. Het is natuurlijk superromantisch om hier met je partner een hapje te eten. Je kunt in de Euromast heerlijk lunchen of dineren. Ga bijvoorbeeld genieten van het driegangen menu met een lekker wijntje en het prachtige uitzicht voor een uniek diner samen met je partner.

Vanaf de Euromast heb je een spectaculair uitzicht over Rotterdam

Overnachting in een luxe hotel

Naast prachtige gebouwen heeft Rotterdam ook nog een paar luxe hotels in de aanbieding. Een luxe hotel is natuurlijk erg romantisch om samen lekker met je partner te zitten. Ga overdag lekker wandelen of winkelen en trek je s’ avonds samen terug in het heerlijke ligbad in de luxe hotelkamer. Het Mainport Design hotel is hier een goede optie voor. Het is een vijfsterrenhotel en je krijgt bij het verblijf ook toegang tot allerlei heerlijke wellness-faciliteiten. Ook kun je gebruik maken van het leuke zwembad en gezellige terras aan het water bij het hotel. Dus ga met je partner genieten van een lekker bubbelbad of cocktail op het terras om even helemaal te ontspannen.

High tea in de SS Rotterdam

De SS Rotterdam is een boot die in de haven van Rotterdam ligt. De boot ligt er vrijwel het hele jaar door en er zijn leuke activiteiten te doen op deze boot. Zo kun je lekker iets gaan drinken op het terras of een nachtje overnachten op de boot. Ook is het uitzicht vanaf de boot prachtig. Ook kun je een rondleiding op de boot doen of een lekker diner nuttigen in het leuke restaurant. Volgens ons is een echte aanrader de High Tea. Op de SS Rotterdam kun je namelijk ook een High Tea reserveren in het restaurant. Dan krijg je allerlei lekkere hapjes, heerlijke thee en een prachtig uitzicht op de haven.

Ga terug in de tijd bij de gamehall

Houden jullie beide van gamen en actief bezig zijn? Dan is een bezoekje aan een gamehall ook erg leuk. In de gamehall ga je echt terug in de tijd en je bevindt je in een echte arcade met de leukste ouderwetse games. Het is een uniek idee voor een date en daarnaast is plezier sowieso gegarandeerd. Ga bijvoorbeeld eens langs bij Gamestate in Rotterdam. Hier vind je veel leuke games. Je kunt hier gebruik maken van een VR bril, maar ook leuke dansspellen of Mario Kart spelen. Ook vind je hier oude games zoals Pacman of de klassieke Air Hockey tafels. Hier zul je je zeker niet vervelen en het is een leuk idee voor een unieke date in Rotterdam.

Geniet van de prachtige dieren in Diergaarde Blijdorp

Diertjes bekijken in Diergaarde Blijdorp

Dierentuinen en pretparken zijn altijd leuk om te bezoeken samen met je partner. Dit date-idee kon daarom ook zeker niet missen in deze lijst. In Rotterdam bevindt zich namelijk een geweldige dierentuin, namelijk Diergaarde Blijdorp. Hier kun je met je partner naar de schattige dieren kijken en tussendoor iets lekkers eten en drinken bij de tentjes in het park. Het park is van s’ ochtends tot vroeg in de avond open en hier kun je dus de hele dag je vermaken. Loop langs alle leuke diertjes, neem het treintje door het park of rust even uit in een restaurant. Dat wordt sowieso een leuke dag.

Nog veel meer leuke dingen te doen in Rotterdam

Hierboven hebben we vijf tips gegeven voor leuke en romantische uitjes in Rotterdam voor jou en je partner. Natuurlijk is er in Rotterdam nog veel meer leuks te doen. Zo kun je ook een leuke fietstocht of wandeltocht langs alle toeristenattracties plannen, een vaartocht door de haven maken of naar een leuke film gaan in de bioscoop. Kortom: Rotterdam is een goede plek voor een romantisch weekendje weg en er is genoeg te beleven!